ابتدا باید بررسی کنیم که چه غذاهایی حاوی چربی است چربی های مختلف چه تفاوتی باهم دارند آنگاه میتوان در مورد نوع غذای مصرف شده تغییراتی داد.
انسانها انواع چربی ها را مصرف میکنند بعضی مانند کره مارگارین و چربی و گوشت حیوان ها مانند دنبه و غیره… در درجه حرارت معمولی اتاق به صورت جامد می باشند والبته بعضی نیز همانند روغن ذرت به صورت مایع مشاهده می گردد آنهایی که از چربی ها به مقدار کافی مصرف می کنند در حدود یک سوم چربی رژیم غذایی خود را از کره یا مارگارین و چربیهای حیوانی دیگر یا روغن های مختلف آشپزی را به کار میبرند.
علاوه بر چربی ها و روغن هایی که قابل مشاهده است مقدار بسیاری از چربیها به ظاهر مخفی و غیر قابل مشاهده در اغذیه موجود است.بعنوان نمونه یک قطعه گوشت بدون چربی در حدود ۹ درصد وزن آن از چربی تشکیل شده است از طرفی حدود نیمی از وزن انواع تخمه ها و آجیل ها از چربی می باشد در حقیقت بیشتر چربیهای رژیم غذایی در نقاط مختلف جهان از انواع چربی ها به ظاهر غیر قابل مشاهده می باشند. به طور کلی یک چهارم چربی مصرفی از گوشت و مواد گوشتی تهیه میشود و در حدود یک پنجم چربیهای موجود در غذای مصرفی از شیر و پنیر و خامه و بقیه چربی ها مانند زرده تخم مرغ و انواع شیرینی ها و کیک ها و بیسکویت ها و مانند آن ها می باشد. تمام انواع چربی ها و روغن ها موجب چاقی و اضافه وزن بدن می گردد و ضمن اینکه همه آنها مقدار کالری مصرفی مشابه دارند ولی از نظر مقایسه مقدار معینی از چربی معادل دو برابر وزن معادل مواد پروتئینی کاربوئیدرات ها، کالری و انرژی ایجاد می کنند.
در اصل موادی که در ساختمان چربیها وجود دارد به نام اسیدهای چرب نامیده می شود اسیدهای چرب بر اساس ساختار شیمیایی که دارند به گروههای چربیهای اشباع شده یا چربی های اشباع نشده مشخص میشوند انواع چربی یا روغن بر اساس کم و زیاد بودن این دو نوع اسید چربی یعنی اسیدهای چرب اشباع شده و یا غیر اشباع شده است مثلا مواد غذایی که شامل یهای اشباعشده بیشتر است یعنی در ساختار آن اسید چرب اشباع شده به مقدار زیاد وجود دارد.
غده چربی مانند کره و یا چربی و روغن حیوانی که در درجه حرارت معمولی محل زندگی به صورت جامد می باشد از مقدار زیادی چربی های اشباع شده تشکیل شده است بیشتر چربی های اشباع شده بر اغذیه حیوانی مانند گوشت و لبنیات وجود دارد در میان چربی های حیوانی ،بعضی مانند بوقلمون ،جوجه، خرگوش و چربیهای موجود در ماهی مانند شاه ماهی دارای چربیهای اشباعشده کمتری در مقایسه با سایر چربیهای حیوانی دیگر است.
در ساختمان شیمیایی توده های چربی اشباع نشده در چربی اشغال شده مشخص میشود شامل چربی های اشباع نشده قوی با درجه بیشتر یا حلقه های بیشتر و چربیهای اشباع نشده که با درجه یا اشباع نشده کمتر می باشند. یک روغن که در حرارت معمولی اتاق به صورت مایع مشاهده می گردد منظور آن است که این رقم در سطح بالایی از نوع چربی های اشباع نشده با درجه بیشتر یا حلقه بیشتر است.
در مورد مارگارین روغنی می باشد که به صورت جامع دیده میشود در حقیقت شامل ماده چربی میباشد که از مجموعه چربیهای اشباع شده و اشباع نشده در هم می باشد. در مورد چربی هایی که ریشه گیاهی دارند مانند انواع آجیل و گردو و غیره به مقدار خیلی کم از چربیهای اشباع شده تشکیل شده است ولی چربی موجود در دو نوع گیاهی یعنی روغن نارگیل و دیگری روغن نخل به مقدار زیادی از نوع چربی اشباع شده میباشد.
جهت کسب اطلاعات کاملتر می توانید باتلفنهای کلینیک قلب وعروق اصفهان (کلینیک واریس اصفهان وفوق تخصصی قلب وعروق) دکتر هادی زاده (۵ و ۳۲۲۴۲۱۶۴ _ ۰۳۱
تماس بگیرید،
یا عبارت @nobattt رادرتلگرام سرچ کنید.