دکتر محمود هادی زاده

منو سایت

ارتودنسی دندان

ارتودنسی دندان:

ارتودنسی دندان به یک شاخه‌ از دندانپزشکی اطلاق می‌شود.دراین شاخه به تشخیص، پیشگیری و اصلاح دندان‌ها و فک‌هایی می‌پردازند. دندانهایی که در موقعیت نامناسب قرار گرفته‌اند یا به خوبی تناسب ندارند. تمیز کردن دندان های بیمار و مناسب دشوار است و بنابراین خطر از دست دادن زودهنگام دندان، پوسیدگی و سایر مشکلات پریودنتال را به همراه دارد. این نوع دندان ها همچنین فشار بیشتری به ماهیچه هایی که برای جویدن استفاده می شوند وارد می کنند.

عوارض:

از این رو این دندانهای غیرطبیعی گاهی باعث سردرد، کمردرد و درد گردن و شانه می شوند. در کنار این، لبخند فرد را نیز خراب می کنند.
دندان های کج و نادرست نصب شده می تواند برای مراقبت از دهان و سلامت فرد مشکل ایجاد کند. این درمان به صاف کردن دندان ها و همچنین حفظ زیبایی دهان فرد کمک می کند، بنابراین درمان ارتودنسی بسیار مفید است.

مزایای ارتودنسی:

مزایای بسیاری از درمان ارتودنسی وجود دارد.
ازجمله اینکه:
1دندان های صاف با ایجاد یک لبخند خوب ظاهر را بهبود می بخشند و در نتیجه اعتماد به نفس فرد را افزایش می دهند.
2 کمک به جویدن، گاز گرفتن و صحبت واضح تر.
3 همچنین به حفظ سلامت دندان ها و لثه ها کمک می کند.
4 تمیز کردن دندان ها و حفظ بهداشت دهان و دندان آسان تر می شود.
5 دندان های صاف کمتر در معرض آسیب های تصادفی هستند.
علاوه بر این، درمان ارتودنسی خطر ابتلا به بیماری پریودنتال، مشکل در صحبت کردن، و بروز پوسیدگی ناشی از تراز نامناسب دندان ها را کاهش می دهد.

زمان مورد نیاز برای درمان ارتودنسی دندان:

طول مدت درمان ارتودنسی، شدت و پیچیدگی مشکل فردی که بیمار از آن رنج می‌برد، میزان فضای موجود. سلامت دندان‌ها، لثه‌ها و استخوان پشتیبان آنها، رشد بیمار، سرعت رشد دندان‌ها، آخرین و خیلی زیاد خیلی به صبر و همکاری بیمار بستگی دارد.

طول مدت درمان:

اکثر درمان های ارتودنسی معمولاً بین 18 تا 24 ماه طول می کشد. درمان های جزئی را می توان در زمان کمتر و راحت تر از درمان های اصلی تکمیل کرد. هنگامی که بریس ها قرار داده می شوند، به مدت 1 تا 3 سال در جای خود باقی می مانند و پس از برداشتن، ممکن است نیاز باشد که در 6 ماه اول از نگهدارنده های 24*7 استفاده کنید و سپس هنگام خواب آنها را بپوشید. بنابراین، زمان درمان را نمی توان تعیین کرد و به ناراحتی بیمار بستگی دارد.

همانگونه که گفتیم ارتودنسی شاخه ای از دندانپزشکی است. این شاخه دندان ها و فک هایی را که در محل نامناسب قرار دارند اصلاح می کند. قرارگیری نامناسب دندان ها با شکل غیرعادی می تواند مشکلات سلامتی مختلفی ایجاد کند. تمیز نگه داشتن دندان ها سخت است. بیمار با دندان های نامرتب در معرض خطر ابتلا به پوسیدگی دندان و بیماری لثه است. این عارضه فشار بیشتری به دندان‌های مسئول جویدن غذا وارد می‌کند. در نتیجه در درازمدت عوارض مختلفی بر جای می‌گذارد.

ارتودنسی دندان

اگر ارتودنسی انجام نشود:

در صورت عدم انجام ارتودنسی برای بیمارانی که ناهنجاری های فک و صورت دارند، عوارض مختلفی برای بیماران ایجاد می شود. این مشکلات شامل پوسیدگی دندان، مشکلات لثه، بد جویدن غذا و مشکلات گوارشی است. سردرد TMJ، درد گردن، شانه و کمر از دیگر عوارض ناهنجاری های فک و دندان و عدم درمان ارتودنسی است. دندان های کج و نامنظم نیز به زیبایی ظاهر بیمار آسیب می زند.
از مزایای درمان ارتودنسی می توان به سلامت دهان، ظاهر زیبا و دندان هایی اشاره کرد که به احتمال زیاد دوام بیشتری خواهند داشت. یک درمانگر در این زمینه به عنوان متخصص ارتودنسی یا ارتودنتیست شناخته می شود.

چه زمانی به ارتودنسی نیاز دارید؟

فقط یک دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی می تواند تعیین کند که آیا می توانید از ارتودنسی استفاده کنید یا خیر.
با کمک ابزارهای تشخیصی که شامل تاریخچه کامل پزشکی و دندانپزشکی، معاینه بالینی، مدل های گچ دندان و تصویربرداری است، متخصص ارتودنسی می تواند تصمیم بگیرد که آیا شما به ارتودنسی نیاز دارید یا خیر.
و این همان ارتودنسی است که می تواند یک برنامه درمانی مناسب برای مشکلات دندانی پیشنهاد دهد.

اگر از یکی از شرایط زیر رنج می برید، ممکن است کاندیدای ارتودنسی باشید:

اوربایت: زمانی که دندان های بالایی عمود بر دندان های ردیف پایین همپوشانی دارند.
آندربایت: ظاهر بولداگ به این صورت تعریف می‌شود که دندان‌های ردیف پایین در جلو و دور از دندان‌های بالا قرار دارند.
کراس بایت: هنگام جویدن، دندان های بالای بعد عرضی به درستی با دندان های پایین تناسب ندارند.

اپن بایت: سوراخی بین فک ها در جلو یا هر دو طرف.
خط وسط نابجا: زمانی که خط وسط دندان های بالا و خط وسط دندان های پایین در یک راستا نباشند.
فاصله: یا فاصله بین دندان ها که ممکن است به دلیل از دست دادن دندان ها یا حتی رشد ناقص دندان ها یا عدم رشد دندان ایجاد شود.
شلوغی: زمانی که تعداد زیادی دندان (بیش از حد معمول) در ردیف دندان ها قرار می گیرند.
این وضعیت منجر به همپوشانی دندان ها می شود.

چرا باید درمان ارتودنسی انجام شود؟

بسیاری از افراد دندان های خیلی متراکم یا کج دارند. درمان ارتودنسی دندان ها را صاف می کند یا دندان ها را به موقعیت بهتری حرکت می دهد. این کار ظاهر دندان ها و نحوه گاز گرفتن دندان ها را بهبود می بخشد. در عین حال تمیز کردن دندان ها را آسان تر می کند.

برخی از افراد دندان های جلویی بیرون زده دارند که به اندازه کافی زیبا نیستند. دندان های بیرون زده بیشتر در معرض آسیب هستند .
از طریق درمان ارتودنسی می توان این گونه دندان ها را به جای خود بازگرداند. یا نحوه گاز گرفتن فک بالا و پایین باعث می شود دندان ها ناخوشایند به نظر برسند .
در نتیجه بایت نادرست ایجاد شود. درمان ارتودنسی می تواند این دو مشکل را برطرف کند.

قرارگیری نادرست دندان ها :

اینحالت می تواند باعث استرس و فشار بر روی عضلات فک شود.
درنتیجه منجر به مشکلات فک و مشکلات مفصل فک و حتی گاهی سردرد می شود. درمان ارتودنسی می تواند به دندان ها کمک کند تا به طور مساوی تحت فشار قرار گیرند .
درنتیجه استرس و فشار را کاهش دهند.

از چه سنی باید تحت درمان ارتودنسی قرار بگیرم؟

به طور کلی، بهترین زمان برای درمان ارتودنسی دوران کودکی است، اما بزرگسالان نیز می توانند درمان ارتودنسی را انجام دهند.
بزرگسالان بیشتری تحت درمان ارتودنسی قرار می گیرند.
داشتن تعداد صحیح دندان مهمتر از سن است. برای کودکان، لازم است قبل از شروع درمان منتظر رشد کافی دندان باشند.

ارتودنسی دندان

چه کسی درمان ارتودنسی را انجام می دهد؟

دندانپزشک شما ممکن است درمان ارتودنسی را انجام دهد. یا شما را به یک متخصص با شرایط خاص ارتودنسی ارجاع دهد. متخصص ممکن است یک کلینیک دندانپزشکی یا یک دندانپزشک بیمارستان باشد که ارتودنتیست نامیده می شود.

درمان ارتودنسی شامل چه مواردی است؟

مهمترین مورد انجام یک بازرسی جامع است. این معمولا شامل نگاه کردن به دهان، گرفتن عکس با اشعه ایکس و استفاده از گچ برای ساختن قالب دندان است.
بعداً، تیم دندانپزشکی یا متخصص ارتودنسی با شما در مورد درمان هایی که می توان انجام داد صحبت می کند. هنگامی که مطمئن شدید که می خواهید درمان ارتودنسی را انجام دهید، می توانید پس از رشد کافی دندان های دائمی شروع کنید.

آیا برای ایجاد فضا نیاز به کشیدن دندان دارم؟

شاید فضای کافی برای تمام دندان های دائمی شما وجود نداشته باشد. در این صورت ممکن است نیاز به کشیدن تعدادی دندان دائمی برای ایجاد فضا باشد. تیم دندانپزشکی به شما می گویند که آیا این موردوجودداردیاخیر .
گاهی اوقات می توان از درمان های دیگری برای به دست آوردن فضا استفاده کرد.

چگونه درمان را انجام دهیم؟

درمان ارتودنسی از طریق تجهیزات مختلفی انجام می شود که به آنها ارتودنسی می گویند.

ارتز متحرک چیست؟

در درمان ساده می توان از بریس های متحرک استفاده کرد (بریس ها را می توان برداشت و تمیز کرد). سیم ها و فنرهای دقیقی به بریس ها متصل می شوند تا دندان ها را با فشار ملایم حرکت دهند.

ارتز ثابت چیست؟

دندان ها اغلب به حرکت هدایت شونده دقیق تری نسبت به استفاده از بریس های متحرک نیاز دارند. در این حالت از ارتز ثابت استفاده می شود. این نوع بریس ها دارای براکت ها و حلقه های نواری هستند که به طور موقت روی دندان ها ثابت می شوند. سیم انعطاف پذیر تمام براکت ها را به هم متصل می کند و دندان ها را حرکت می دهد. ارتزهای ثابت به تنهایی قابل برداشتن و پوشیدن نیستند، بنابراین به آنها ارتز ثابت می گویند.

جهت مطالعه مطالب مرتبط کلیک کنید???

بافت شناسی دندان وآناتومی دندان

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
معرفی
دکتر محمود هادی زاده
دکتر محمود هادی زاده

دکتر هادی زاده علاوه بر داشتن مدرک فوق تخصصی اینترونشنال کاردیولوژی و فوق تخصصی فلبولوژی و درمان واریس، عضو کالج کاردیولوژی و انجمن قلب و عروق آمریکا بوده و مدارک بسیار زیاد دیگری نیز کسب نموده اند. این موضوع باعث شده ایشان را در جایگاه ممتاز و برتر در سطح کشور مطرح نماید. ایشان به عنوان بهترین متخصص واریس شناخته می شوند.

همه مقالات پزشکی
پیمایش به بالا