دکتر محمود هادی زاده

منو سایت

مروری بر نارسایی قلب :

مقدمه :

قلب قسمتی از دستگاه گردش خون است که دو وظیفه اصلی بر عهده آن محول است : ۱-تدارک خون کافی برای بافت ها در جهت تامین اکسیژن ، مواد بنیادی و مواد غذائی لازم از نظر نیاز های متابولیک آنها در حالت استراحت و فعالیت. ۲-تنظیم برون ده قلبی با توجه به اولویت های فیزیولوژیک لحظه ای نظیر ورزش عضلانی، دفع حرارتی ، هضم غذا و غیره. همان مکانیسم هائی که درحال سلامت جوا بگوی این اولویت ها است در موارد به مخاطره افتادن شدید برون ده قلب نیز بکار میافتد تا اعضای حیاتی بدن نظیر قلب و مغز را حفظ کند. قلب بعنوان یک پمپ نه تنها واجد این خاصیت است که ظرفیت کار خود را سریعاً بر اساس نیاز های متابولیک و تغییرات بار تحمیلی تنظیم میکند بلکه از نظر مقاومت و دوام نسبت به یک سلسله اختلالات مادرزادی ، متابولیک ، التهابی و دژنراتیو که دیواره های عضلانی ، انتظام ، دریچه ها و مخصوصاً عروق غذا دهنده آنرا مختل می کنند ، آسیب پذیر است.

اطلاعات کاملتر درسایت دکترهادی زاده زیرعنوان بهترین متخصص قلب وعروق اصفهان  ( بهترین متخصص نارسایی قلب اصفهان )دراختیارشماست. بعضی اختلالات قلبی نظیر ارتریوسکلروز شاخه های کوچک کرونر به کندی و بی سر و صدا پیشرفت میکند و برای آشکار شدن آثار بالینی آنها مدت های درازی وقت لازم است که گاه با طول عمر طبیعی مطابقت پیدا میکند. بعضی دیگر اختلالات قلبی نظیر عفونت باکتریال دریچه ائورت غالباً شروعی سریع و عاقبتی مصیبت بار دارند. مراجعه به سایت بهترین متخصص قلب و عروق ( بهترین متخصص واریس اصفهان ) شود.

قسمتهای مختلف قلب :

قلبی كه مثل یك تلمبه در سینه ما می‌تپد، دو بخش دارد: قلب راست و قلب چپ .قسمت چپ (قلب چپ)ازدوقسمت اصلی دهلیز وبطن چپ تشکیل شده وقلب راست نیز شامل دوقسمت دهلیز راست وبطن راست می باشد.. شایع‌ترین نارسایی قلب، مختص قلب چپ است. دربسیاری موارد نارسایی‌های قلب راست، از قلب چپ منشا می‌گیرند. حالا بهتر است بدانیم چرا قلب چپ نارسا می‌شود؟ شایع‌ترین علت آن، تنگ شدن عروق قلب است. وقتی كه رگ ها تنگ می‌شود، به تدریج آن قسمت از عضله قلب كه با آن رگ خون‌رسانی می‌شده، از بین می‌رود (سكته قلبی)، در نتیجه قلب قدرت انقباضی طبیعی‌اش را از دست می‌دهد و نارسا می‌شود. ما قدرت انقباضی قلب را با معیارهای مختلفی می‌سنجیم. این قدرت كه بازدهی قلب نامیده می شود، باید در حدود ۵۵ تا ۶۵ درصد باشد. فاكتور بازدهی )E.F( به هر دلیلی كه عضله قلب نقص پیدا كند، كاهش می‌یابد. یكی از این عوامل كه باعث كاهش درصد بازدهی قلب می‌شود، تنگی عروق است. اما چرا عروق تنگ می‌شوند؟

علایم نارسایی قلب :

معمولاً علائم بالینی بیماری قلب بر دونوع مختلف است : یکدسته آنهائی که بخود قلب مربوط میشوند نظیر درد یا تپش قلب و دسته دیگر آنهائی که خارج قلب هستند و در اثر احتقان بستر عروقی و کمبودخونرسانی به اعضای بدن بوجود می آیند .علائم دسته اخیر هرگاه خارج از مسئله قلب مورد توجه قرار گیرند جنبه کاملاً غیر اختصاصی دارند. به عنوان مثال تنگی نفس علامتی است که در بیماری های قلبی ، ریوی و مغزی مشترک است و شیوع فراوان دارند .معهذا هنگامی که تنگی نفس در یک فرد دچار بیماری قلب چپ ظاهر شود و با شواهد احتقان و ادم ریه همراه باشد و در حالت خوابیده شدت یا بد شکی باقی نمی ماند که بیمار دچار نارسایی قلب گردیده است.

نارسایی قلب ممکن است از نظر بالینی ، فیزیولوژیک یا بیوشیمیک مورد بررسی قرار گیرد. از نظر بالینی نارسایی قلب شامل مجموعه علائمی است که در بیمار دارای یک زمینه عارضه ی قلبی بروز میکند. از نظر فیزیولوژی ، نارسایی قلب به حالتی اطلاق میشود که با وجود کفایت فشارهای پر شدن ، قلب قادر نیست محصول و برون ده خود را در حد نیاز های بدن( که معیار آنها میزان اکسیژن مصرفی است ) تامین نماید و با این نیازها مقابله کند. جنبه بیوشیمیک نارسایی قلب با اندازه جنبه همودینامیک آن روشن نیست لیکن به نظر میرسد عضله قلب در تبدیل انرژی شیمیایی به انرژی مکانیکی دچار ضعف و نقصان می گردد.

علت اصلی ایجاد علایم نارسایی قلب :

علائم نارسایی قلبی معمولا در اثر کاهش خون‌ رسانى به اعضا مختلف بدن می باشد که خود این مسئله می تواند علائم مختلفی (خستگی زودرس ، تنگى‌ نفس، کاهش انرژی و…) و غیره را بهمراه داشته باشد. ازسوی دیگر فشارها ی پرشدگى داخل قلبى که افزایش یابند نیز می توانند علائم دیگری (ارتوپنه، تنگى نفس حمله‌اى شبانه، ادم محیطی) را ایجاد نمایند . نکته مهم آنست که در برخی موارد ممکنست خود شخص نیز از بیماری بی خبر بوده و بصورت اتفاقی در حین معاینه یا انجام اکوکاردیوگرافی مشخص گردد که این امر ضرورت معاینات دوره ای تشخیصی بویژه درکسانی که در خطر بالاتری برای ابتلا به نارسایی های قلبی هستند( مثل بیماران با سابقه خانوادگی نارسایی قلب، بیماران مبتلا به فشارخون بالای مزمن، بیماران دیابتی و تیروئیدی ، وجود آریتمی و…) را نشان می دهد. اطلاعات کاملتر در سایت بهترین فوق تخصص نارسایی قلب اصفهان ( بهترین متخصص واریس ) مطالعه شود.

علایم پیشرفته تر:

کم کم با پیشرفت نارسایی ،علایم نارسائی ظاهر می شوند که عمده این علائم عبارتند از: تنگی‌ نفس در هنگام فعالیت که البته درموارد شدیدتر بیماری، در زمان استراحت نیز وجود خواهد داشت ،اگر شدت بیماری بیشتر شود سرفه خشک و نیزگهگاه خلط یاخلط خونی یا خلطهای کف دار اضافه خواهد شد. احساس خستگی و ناتوانی و ضعف عمومی و نیز ورم(ادم) پاها ،احساس سیری و ی اشتهائی ، ورم شکم ، سرگیجه بی حالی نیز از سایر علائم می باشند. درنهایت می توان به کاهش میل جنسی ،نامنظم شدن ضربان قلب و تپش قلب اشاره نمود.علایم نارسایی قلبی متفاوت ومختلف هستند. تلاش می کنیم که دراین مقاله به برخی از مهمترین علایم نارساییقلبی اشاره نماییم. این مقاله یکی از بیشمارمقالات مربوط به مرکزواریس اصفهان می باشد. دراین مرکز علاوه بربیماریهای قلبی ، درمان واریس بوسیله لیزرواریس وسایر روشهای غیرتهاجمی انجام می شود.

کاهش پمپاژ خون :

وقتی قلب شما آنطور که باید خون را پمپاژ نمی کند،نارسایی قلب ایجادمی شود. این مطلب به این معنی است که اکسیژن کافی دریافت نمی کنید.این بر نحوه عملکرد بدن شما از جمله تنفس و ماهیچه ها تأثیر می گذارد. این چرخه باعث برخی از علائم اصلی نارسایی قلبی می شود. ازجمله علایم نارسایی قلب می توان به احساس غش کردن یا احساس سبکی سراشاره نمود. گاهی ممکنست بیمارواقعا دچارغش کردن وسنکوپ شود. بیمارانی که دچارسنکوپ می شوند بلافاصله تعادل وهوشیاری خودرابازمی یابند. احساس خستگی یا ضعف فزاینده در هنگام استراحت نیزدرپاره ای ازبیماران وجوددارد. این حالت معمولا با حرکت بدتر می شود. سرفه مداوم جدید وهمچنین تنگی نفس در هنگام فعالیت یا استراحت می توانندازاین علایم باشند. تورم در پاها و مچ پانیزازعلایم این بیماری بشمارمی روند. این ادم یاتورم پامی تواند به پایین تنه شما نیزسرایت کند.

علل علامتدارشدن نارسایی قلبی

عواملی که می توانند باعث تشدید و علامتدار شدن یک نارسایی قلبی که بدون علامت بوده و تحت کنترل قرار داشته است ،کدامند؟ شایعترین علل و عواملی که می توانند باعث علامتدار شدن  یک نارسایی قلبی تحت درمان شوند عبارتند از: ۱. پیروی نکردن از رژیم غذایی مناسب. بعنوان مثال چنانچه بیمار مبتلا به نارسایی  ،مقدار زیادی نمک مصرف نماید یا از غذاهای آماده که حاوی املاح زیاد می باشند استفاده نماید وی ا درصورت نارسایی شدید قلبی مایعات زیاد مصرف نماید، احتباس و تجمع مایعات دربدن بیمار می تواند باعث ادم(ورم) بدن وتنگی نفس گردد ۲. سرپیچی ازمصرف منظم و دقیق داروهای درمان نارسائی قلبی یا مصرف داروهایی که می توانند باعث تجمع و عدم دفع مناسب مایعات بدن شوند مانند بسیاری ازداروهای مسکن که باعث بدشدن وضعیت عمومی بیمارمی شوند.

البته علل دیگری نیز وجوددارند که می توانند باعث برو زیا تشدیدعلایم شوند که پاره ای از آنها عبارتند  از: 3. بروز یا تشدید تنگی های عروق قلب که موجب کاهش خونرسانی به قلب (ایسکمی قلب )یا بروز انفاکتوس حاد (سکته قلبی) ۴. افزایش وعدم کنترل فشارخون (هیپرتانسیون)، ۵. آریتمى‌ها(نامنظمی ها)ی قلبی بهردلیل که بوجود آیند می توانند باعث تشدید علایم نارسایی قلب شوند. ، ۶. انواع عفونتها و هرگونه اختلال داخلی که منجربه ایجاد تب شود، ۷. آمبولى ریوی، ۸. کم خونی بهردلیل رخ دهد بویژه اگر شدید یا نسبتا شدید باشد، ۹. حاملگی ۱۰. اختلالات تیروئید ۱۱. عفونتهای دریچه هاولایه های قلب و سایر علل.

علل نارسایی قلبی :

همانگونه که اشاره شد علل زیادی وجود دارند که باعث ایجاد نارسایی قلب می شوند. بهترین فوق تخصص نارسایی قلب در اصفهان با استفاده از روشهای مختلف ، بهترین تشخیص برای علت را در ابتدای درمان برای بیمار بکار می برند. بعبارت بهتر بایستی در درجه اول مشخص نمود که علت اصلی و علتهای کمکی برای ایجاد نارسایی قلبی در هر بیمار کدام موارد هستند. در صورت تشخیص صحیح ، درمان اصولی و علمی بسیار راحتتر قابل انجام می باشد.

نارسایی قلبی بعلت تنگی عروق قلب :

یکی از مهمترین علل نارسایی قلب، تنگی عروق کرونر قلب است. علت‌های زیادی وجود دارد كه می توانند باعث تنگی عروق شوند، اما بر مبنای مطالعات سازمان بهداشت جهانی، سه علت به عنوان مهم‌ترین عوامل شناخته‌ شده‌اند: ۱) فشار خون بالا: با رژیم غذایی و داروها سعی می‌كنیم آن را متعادل كنیم تا رگ‌ها تنگ نشوند و سكته‌های قلبی و مغزی اتفاق نیفتند. ۲) اختلال در چربی‌های خون: چهار مورد آن را كه در آزمایش‌های روتین و ساده بررسی می‌شوند، بیان می‌كنیم.

كلسترول، تری‌گلیسرید، ال.دی.ال، اچ.دی.ال. كه سه تای اول از چربی‌های بد و فقط اچ. دی.ال چربی خوب است. یعنی باید با رژیم و دارو سعی كنیم چربی بد را پایین بیاوریم و با ورزش مرتب (پیاده‌روی تند، كوهنوردی و…) و همچنین با لاغر شدن و كنترل وزن سعی كنیم چربی خوب اچ.دی.ال را بالا ببریم تا رگ‌هایمان تنگ نشوند. ۳) دخانیات: مصرف دخانیات به هر شكل، هر نوع و هر مقدار باعث گرفتگی عروق می‌شود. حتی به تازگی ثابت شده یك تا سه سیگار در روز هم می‌تواند سبب گرفتگی عروق شود. اگر صدای قلب بیماری كه دچار نارسایی قلبی است با گوشی پزشكی، گوش بدهیم صدای اضافی می‌شنویم و قلب توان واقعی برای انجام وظیفه را ندارد. مطالب کاملتر در سایت بهترین متخصص واریس اصفهان در اختیار شما علاقمندان عزیز قرار دارد.

فرد بیمار بی‌اشتها، بی‌خواب و ناتوان است. اگر نارسایی شدید باشد حتی بیمار قادر به راه رفتن و انجام كارهای ساده روزمره نیست. نارسایی قلب راست یا بطن راست معمولا به دنبال نارسا شدن قلب چپ اتفاق می‌افتد و به دنبال آن، رگ‌های گردنی بیمار برجسته می‌شوند، كبد بزرگ شده و شكم ممكن است آب بیاورد و یا پاها متورم شود. كسی كه قلب نارسا دارد باید دائم تحت نظر پزشك باشد و رژیم غذایی بی‌نمك و داروهای خاص استفاده كنددربرخی ازبیماران نیزمی توان ازوسایل کمکی خاصی برای بهبودوضعیت قلب استفاده نمودکه ازآنجمله می توان به پیس میکر(باتری)، قلب مصنوعی ،پیوند قلب و….اشاره نمود، اما بهتر است درهرحال پیشگیری راهمیشه مقدم بردرمان دانست و از فاکتورهای خطری که باعث بروز نارسایی قلب می شوند دوری جست.

سایر علل نارسایی قلبی :

علل مختلف نارسایی قلب رابیان کردیم وکفتیم بسیاری ازعلل دیگرهم دخیل هستند. برخی دیگراز علل این بیماری عبارتند از: آمیلوئیدوز -هم یکی ازشرایطی استکه می تواند باعث اختلال عملکردی بیمار ونارساییقلبی شود. تجمع پروتئین‌های غیرطبیعی (بلوک‌های سازنده موادی مانند ماهیچه و مو) دراین بیماران رخ می دهد. این پروتیین های غیرطبیعی در اندام‌هایی مانند قلب و سایربافت‌هاممکنست رسوب نمایند.درهربافت واندامی این رسوب می تواند باعث بروزمشکلات خاصی شود. هنگامی که آمیلوییدوزقلب را تحت تاثیر قرار می دهد، آمیلوئیدوز قلبی نامیده میشود.آمیلوییدوزهم درکنارسایر علل وبیماریها می تواند منجر به نارسایی قلبی شود.

کم خونی و علل دیگر : 

کمبود گلبول های قرمز خون که اکسیژن را در خون شما حمل می کننددربیماری کم خونی دیده می شود. این بیماری نیز می تواند باعث اختلال عملکردقلب ویاتشدید علایم نارسایی قلبی شود. همانطور که بیان نمودیم ،بیماری های مادرزادی قلب رانیز باید درنظرداشت وازقلم نینداخت. مشکلات قلبی مختلفی که بیماربا آنها متولد شده است بسیارتاثیرگذارممکنست باشند. برخی ازاین اختلالات مادرزادی قلب می توانند بدون علامت باشندوبرخی ازآنها علایم مختلفی راایجادمی کنند. اندوکاردیت وانواع عفونتهای قلبی نیز حایز کمال اهمیت می باشند. اندوکاردیت غالبایک عفونت ویروسی است که بر عضله قلب تأثیر می گذارد . این بیماری می تواند باعث ایجاد نارسایی قلبی ونارسایی های دریچه ای قلب شود.

یکی دیگرازدسته های اصلی ازعلل نارسایی قلب،بیماریهای دریچه ای قلب می باشند. جایی که خون تلاش می کند تا به درستی ازخلال دریچه های  قلب جریان یابد. دراینحالت اختلال دریچه های قلبی  فشار اضافی بر عضله واردمی کند.  افزایش فشار خون ریوی راباید موردتوجه جدی قرارداد. افزایش فشار خون در رگ های خونی که خون ریه های شما را تامین می کنندمی تواند سبب نارساییقلب شود.  این وضعیت می تواند به سمت راست قلب شما آسیب برساند و منجر به نارساییقلبی شود. برخی از درمان های سرطان مانند شیمی درمانی هم نقش موثری درایجاداین بیماریها دارند. بیماری غده تیروئیدنیزدارای نقش وجایگاه خاصی دربروز نارسایی وریدی است. یک غده تیروئید کم کار یا بیش فعال که هورمون های بسیار کم یا بیش از حد تولید می کندهم می تواند باعث بروز نارسایی قلب شود.  الکل هم بعنوان نارسایی کننده قلب شناخته شده است.مصرف مشروبات الکلی علاوه برخطرات ومضرات فراوان دیگری که دارد، می توانداین بیماری رانیز ایجادیاتشدیدنماید.

نارسایی قلب بدنبال سکته قلبی :

یکی از شایعترین دلایل بروز نارسایی های قلبی بیماریهای عروق قلب می باشد. غالبا بیمارانی که دچار سکته های قلبی می شوند بدرجات مختلفی مبتلا به نارسایی قلب خواهندشد. نارسایی قلب پس از سکته های قلبی در برخی موارد شدید بوده و باعث ناتوانی بیمار و احساس تنگی نفس می شوند. در اینگونه موارد غالبا قدرت انقباضی قلب بشدت کاهش یافته است. نارسایی قلب متعاقب سکته قلبی   در برخی موارد علایم مختصر بوده و تاثیر زیادی بر وضعیت عمومی فرد بجا نخواهد گذاشت. اما در پاره ای از موارد نارسایی قلب مطلقا علامتی درروزهای اولیه بجا نگذاشته و فقط با بررسی هایی از جمله اکوکاردیوگرافی قابل تشخیص خواهد بود. در هر حال نارسایی قلب با هردرجه و شدتی که رخ داده باشد ولو آنکه مطلقا علایمی ایجادنکرده باشد قطعا نیاز به درمان و اقدامات خاص دارد و در غیر اینصورت می تواند عوارضی را برای قلب بهمراه داشته باشد. درصورتی که بیمار بلافاصله پس از سکته قلبی تحت درمان دارویی با داروهایی که انسداد عروقی را باز می کنند قرار بگیرد و یا بهتر از آن تحت آنژیوپلاستی قرار گیرد بمیزان زیادی احتمال ایجاد نارسایی قلب کاهش می یابد.

علت آنستکه ماهیت نارسایی قلب متعاقب سکته های قلبی کاهش خونرسانی به دیواره های قلب می باشد و طبیعتا چنانچه لخته موجود در عروق خونی که باعث ایجاد سکته قلبی شده است برطرف شود و خونرسانی به دیواره های قلب برقرارگردد احتمال بروز نارسایی قلب کاهش خواهد یافت. درصورت بروز نارسایی قلبی متعاقب سکته نیز نیاز به بررسی کافی جهت روشن شدن وضعیت عروقی بیمار می باشد .دراینصورت چنانچه هنوز تنگی شدیدی باقی مانده باشد با استفاده از آنژیوپلاستی می توان آنها را باز نموده وبه بهبودی وضعیت قلبی بیمار کمک کرد. در هر حال بیمارانی که در اثر سکته های قلبی دچار نارسایی قلب شده اند بایستی تحت مراقبتهای خاص قرار گرفته از داروهای افزاینده قدرت قلب استفاده کرده و از مصرف نمک بپرهیزند. لازم بذکر است که سکته های قلبی با مکانیسمهای دیگری نیز می توانند باعث نارسایی قلب شوند.

آیابایدنگران سلامتی خودباشم؟

اگر علائم احتمالی حمله قلبی یا مشکل شدید تنفس دارید بایدحتما بفکرمراجعه فوری به پزشک باشید. بهترین متخصص نارسایی قلب اصفهان بویژه بررروی علایمی مانند نفس نفس زدن واحساس خفگی تاکیددارند. همچنین  آبی شدن لب ها یا ناتوانی در بیان کلمات اگروجودداشته باشد بایدسریعا به پزشک مراجعه کنید. بویژه اگر احساس می‌کنید برای مدیریت شرایط خود در خانه مشکل دارید، با پزشک  بگیرید. معطل نکنید زیرا فکر می کنید بیمارستان ها ومطب هاخیلی شلوغ هستند. سیستم های پزشکی کشوروپزشکان  برای درمان افرادی که نیاز به درمان فوری قلب دارند در اختیار دارد.اگر تأخیر کنید، احتمال آسیب جدی قلبی، مراقبت های ویژه و سپری کردن مدت زمان بیشتری در بیمارستان خواهید داشت.

توصیه های پزشکی به بیماران نارسایی قلب :

میتواند به مرور زمان پیشرفت کرده و وضعیت عمومی بیمار بدتر شود ولی اگر دستورات پزشکی اعم از دارو , خوراک , فعالیت جسمانی و… را به دقت رعایت نمایند غالبا وضعیت بیماررو به بهبودی گذاشته و اغلب بیماران کلا احساس بهبود و سلامت کرده و می توانند زندگی پرنشاط و موفقی داشته باشند. بعبارت دیگر در اکثریت موارد نارسایی قلب می تواند با درمان صحیح دارویی بهبودیافته یا کلا از بین برود.

چه مواردی را بایستی دردرمان مدنظر قرار داد؟ 1) داروهایی راکه توسط پزشک معالج تجویز میشوند سرموقع و بدقت مصرف نمایید. 2) احتیاطات لازم درمصرف رزیم غذایی رابعمل اورید بویژه رژیم غذایی کم نمک کم چربی وپتاسیم زیاد استفاده کنید. (برای آشنایی بارژیم های غذایی کم نمک,کم چربی و پتاسیم دار به قسمت برنامه های غذایی مناسب مراجعه نمایید. 3) ازمصرف دخانیات وورود به فضاهای با آلودگی خودداری کنید. 4) تحت نظر پزشک خود ، ورزش و فعالیت بدنی مناسب را در دستور کارخود قرار دهید. 5) از اینکه در معرض عفونت وبیماریهای مختلف قرار گیرید، بشدت بپرهیزید .بخاطر داشته باشید هرگونه عفونت و یا التهاب حتی سرماخوردگی می تواند باعث بدترشدن وضعیت بیمار شود. 6) استراحت کافی داشته باشید و از هر عاملی که باعث تحمیل فشار زیاد بر قلب می شود بپرهیزید. 7) بطور منظم وزن خود را کنترل نمایید. 8) دربیماران نارسایی شدید قلب , بایستی مصرف مایعات نیز طبق نظر پزشک معالج محدود باشد. 9) از هرگونه استرس وتنش روحی بشدت پرهیز نمایید.

روش های  اصلی درمانی در نارسایی قلب :

1) درمان با داروهای افزایش دهندهء قدرت قلب 2) برنامه های ورزشی 3) اصلاح تغذیه و دریافت غذاهای مناسب 4) استفاده از ضربان ساز (پیس میکر) (در موارد خاص) 5) استفاده از دستگاه شوک دهنده (ICD) (در موارد خاص) 6) استفاده از دستگاه های کمکی برای افزایش قدرت قلب (در موارد خاص) 7) پیوند قلب (در موارد خاص) 8) درمانهای جدید درمانهای امید بخش متنوعی دردنیای امروز بوجود آمده اند که براساس شرایط خاص هربیمار تجویز می گردند. درصورت تمایل به آگاهی از اینکه کدامیک از درمانهای جدید متناسب باشرایط شماست می توانید بصورت حضوری و با تعیین وقت قبلی به بهترین متخصص نارسایی قلب ( دکتر هادیزاده ) مراجعه نمایید.

موارد اورژانسی  در نارسایی قلب :

در چه صورتی بایستی فورابه پزشک مراجعه نمایید؟ الف) درد در قفسه سینه یا گردن وبازو. ب) احساس غش و بیهوشی. ج) احساس افزایش شدید ضربان قلب. ه) احساس مشکل تنفسی . ح) افزایش ناگهانی وزن. ط) احساس خستگی زیاد. ی) سرفه های خشک وزیاد. ک) تب بالا یا خلط زیاد. ل) ضعف عضلانی , احساس گرفتگی عضلات. م) ازدیاد ورم عمومی بدن یا ورم پا , شکم یا صورت .   

اقدامات لازم درموارداورژانسی :

در صورت مشاهده هر یک از این علائم، باید در اسرع وقت به بهترین متخصص نارسایی قلب مراجعه کنید. دقت نماییدکه نارسایی قلب یک بیماری مهم است ودرمان آن بایدتوسط بهترین متخصص نارسایی قلب انجام شود. این مقاله مربوط به مرکز قلب وعروق دکترهادی زاده بهترین متخصص قلب وعروق اصفهان است. اگر برای نفس کشیدن مشکل دارید یا درد قفسه سینه دارید، برای کمک فوری پزشکی  تماس بگیرید. درصورتی که وضعیت شما خیلی بحرانی نیست ، می توانیدد نوبت بگیرید وبه مطب مراجعه کنید.

تلفنهای تماس : 03132242165   03132242164   09211016462

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
معرفی
دکتر محمود هادی زاده
دکتر محمود هادی زاده

دکتر هادی زاده علاوه بر داشتن مدرک فوق تخصصی اینترونشنال کاردیولوژی و فوق تخصصی فلبولوژی و درمان واریس، عضو کالج کاردیولوژی و انجمن قلب و عروق آمریکا بوده و مدارک بسیار زیاد دیگری نیز کسب نموده اند. این موضوع باعث شده ایشان را در جایگاه ممتاز و برتر در سطح کشور مطرح نماید. ایشان به عنوان بهترین متخصص واریس شناخته می شوند.

همه مقالات پزشکی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا