دکتر محمود هادی زاده

منو سایت

نقش ورزش برای سلامت قلب قسمت اول

بدن انسان بر اساس تحرک شکل گرفته و در قرون گذشته مردان ونیز زنان برای تهیه غذا و لباس و ایجاد گرما در فصول سرد یا کارهای کشاورزی از حرکت اعضای بدن خصوصاً دست ها استفاده می کردنداما با تکنیکهای جدید و ماشین های پیشرفته نوع زندگی کاملا تغییر کرده است.

انسان امروز از وسایل مختلف چون حرارت مرکزی استفاده می‌کنند شاید فراموش کرده است که حدود ۱۰۰ سال پیش مجبور بود برای ایجاد گرما و آشپزی و غیره با شکستن چوب های جنگل رفع احتیاج نماید.
عدم تحرک به طور روزانه برای سلامت بدن مفید نیست و اعضای بدن را نباید از حرکت محروم نمود عضلات قلب حدود ۵ لیتر خون بدن را هر روز در سراسر آن پمپ می‌کنند و این کار در تمام مدت عمر انسان ادامه دارد.

ورزش منظم موجب تقویت قلب و قدرت آن خواهد شد همچنین کارآمدی آن را بیشتر میکند به طوریکه هر ضربان قلب بتواند خون بیشتری را پمپ نماید بنابراین قلب مجبور نخواهد بود که فشار زیادی را تحمل نماید لذا دوام قلب بیشتر و در نتیجه باعث طولانی شدن زندگی می‌کردند.

نوع ورزش که به تقویت قلب کمک می کند ورزش هوازی گفته میشود این نوع ورزش شامل تمام بدن می باشد و نیروی کافی آن باعث می شود که تنفس عمیق شده و بدن عرق نماید.

ورزش هوازی شامل: پیاده روی کمی تند و شاد- دوچرخه سواری- آهسته دویدن- شنا انواع حرکات منظم اعضای بدن می‌باشد این تمرینات در وقتی که حداقل ۳ روز در هفته انجام گردد موجب تقویت عضله قلب و احساس بهتر خواهد شد.

فوائد ورزش بطور منظم

۱- داشتن قلبی قوی و سالم
۲- داشتن قدرت کار و انرژی بیشتر
۳- تغییر در وضع بدن و حالت بهتر جسم
۴- بهبود در تناسب اندام
۵- وزن بدن کمتر
۶- هیجان یا استرس کمتر
۷- استخوان های محکم و قوی
۸- کاهش چربی های خون
۹- احساس سلامت عمومی و شادابی بیشتر

ورزش مرتب و منظم استرس و هیجان و فشار زندگی را کاهش می‌دهد بدون آن که خستگی و فرسودگی در انتهای روز احساس کنید نتیجه اینکه با تغذیه صحیح و تقلیل مصرف شکر و قند و نمک و چربی با وزن متعادل و ترک سیگار و ورزش بدن به طرف سلامت سیر می‌کند و شادابی جسم و روان را به تدریج احساس خواهید کرد. همانگونه که اشاره شد، ورزش نقش بسیارمهمی درسلامت قلب وعروق افرادجامعه دارد.

اگر به ورزش کلاعلاقه ندارید و ترجیح می دهید به اوقات فراغت در جمعی دیگران باشید می توانید از کار جسمی استفاده کنید یعنی کمی فعالیت بدنی را افزایش دهید و اندکی روش زندگی عادی را تغییر دهید. این جریان احتیاج به کوشش بسیار و پیچیدگی خاصی ندارد فقط مختصر کار بدنی را افزایش میدهد. مثلا:

۱- به جای استفاده از آسانسور از پله استفاده کنید.
۲- موقع پیاده شدن از وسیله نقلیه حداقل دو ایستگاه پیش از مقصد پیاده شوید و با قدم زدن به محل مورد نظر برسید.
۳- فواصل کوتاه را از اتومبیل شخصی استفاده نکنید.
۴- بعد از صرف غذا به جای نشستن و تماشای تلویزیون و غیره کمی پیاده روی کنید.
۵- تهیه دوچرخه ثابت و استفاده از آن را بررسی کنید.
۶- در مورد استفاده از وسیله نقلیه در فواصل دور نیز گاه با سگ شکاری پیاده روی کنید و احساس خوبی داشته باشید.
۷- پیوسته اتومبیل خود را براق کرده و تمیز کنید.
خلاصه اینکه با کمی کار بدنی و اتلاف انرژی کالری اضافه و چربی ذخیره مصرف می گردد اندام متناسب و سلامت بیشتر را کسب خواهید کرد.

جهت کسب اطلاعات کاملتر می توانید باتلفنهای کلینیک قلب وعروق اصفهان (کلینیک واریس اصفهان وفوق تخصصی قلب وعروق) دکتر هادی زاده (۵ و ۳۲۲۴۲۱۶۴ _ ۰۳۱
تماس بگیرید.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
معرفی
دکتر محمود هادی زاده
دکتر محمود هادی زاده

دکتر هادی زاده علاوه بر داشتن مدرک فوق تخصصی اینترونشنال کاردیولوژی و فوق تخصصی فلبولوژی و درمان واریس، عضو کالج کاردیولوژی و انجمن قلب و عروق آمریکا بوده و مدارک بسیار زیاد دیگری نیز کسب نموده اند. این موضوع باعث شده ایشان را در جایگاه ممتاز و برتر در سطح کشور مطرح نماید. ایشان به عنوان بهترین متخصص واریس شناخته می شوند.

همه مقالات پزشکی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا