دکتر محمود هادی زاده

منو سایت

تغذیه مناسب بیماران دیابتی

یکی از نکات مهم در کنترل قند خون مصرف صحیح مواد غذایی و تغذیه مناسب بیماران دیابتی است که میتواند قند خون را تا حد زیادی کنترل کند.

تغذیه مناسب بیماران دیابتی

 

گروه های غذایی شامل مواد زیر میباشند:

1) گروه سبزیجات

2) گروه میوه جات

3) گروه لبنیات

4) گروه گوشت و مواد پروتیینی

5) گروه غلات و مواد نشاسته ای

6) گروه چربی ها

در ادامه به چگونگی مصرف هر یک از مواد فوق در افراد دیابتی می پردازیم.

1) گروه سبزیجات:

انواع سبزیجات ،با داشتن فیبر زیاد، از بالا رفتن بیش از حد قند خون پس از صرف غذا جلوگیری می کنند.

توصیه می شود که هر روز از سبزیجات خام و پخته استفاده نمایید.

افزودن سیر و پیاز در غذاها، توصیه می شود.

بهتراست سبزی ها سریعا ً پخته شده و در کمی آب جوشانده شوند.

به سبزی پخته شده، کره یا مارگارین استفاده نکنید.

2) گروه میوه جات:

مصرف میوه با پوست توصیه می شود چرا که از یبوست نیز جلوگیری می نماید.

میوه را بصورت تازه مصرف کنید، از مصرف کمپوت، مربا میوه پخته بپرهیزید.

بهتر است بجای آبمیوه از میوه بصورت کامل استفاده کنید.

میوه های خشک باید بمیزان اندکی مصرف شوند چرا که مقادیر زیادی قند می باشند.

بدلیل آنکه انگور دارای میزان زیادی قند می باشد،نبایستی به مقدار زیاد مصرف شوند.

از میوه های شیرین ، حداکثر یکبار در روز استفاده کنید.

3) گروه لبنیات:

لبنیات (شامل شیر، پنیر، ماست، کشک و…) باید بصورت مداوم مصرف و در غذاهای اصلی گنجانده شوند.

توصیه می شود از شیروماست کم چرب (1درصد چربی) استفاده کنید.

اگر شیر کم چرب در اختیار ندارند، میتوانید شیر را جوشانده و چربی روی آن را جدا کنید.

4) گروه گوشت و مواد پروتئینی:

بهتر است گوشت کم چرب یا بدون چربی مصرف شوند.

توصیه می شود از گوشت سفید (مرغ، ماهی، میگو) بجای گوشت قرمز استفاده شود.

از فراورده های گوشتی (نظیر سوسیس، کالباس و همبرگر در کمترین مقدار ممکن استفاده کنید (بدلیل داشتن چربی زیاد و مواد افزودنی)

روشهایی مانند کباب کردن، تفت دادن و بخارپز کردن برای گوشت ها بهترند.

5) گروه غلات و مواد نشاسته ای:

توصیه می شود مواد نشاسته ای با روغن زیاد (سیب زمینی سرخ شده، چیپس سیب زمینی یا ذرت)

دقت کنید که مواد غذایی با قندهای ساده (مثل شیرینی، شکلات، ژله، آبنبات، عسل، شربت و…) بسرعت در بدن قند خون را افزایش می دهند، (باید از خوردن آنها پرهیز کرد)

غذاهای نشاسته ای (غلات مثل نان ،برنج، ماکارانی و سیب زمینی) قند زیادی دارد و مصرف آنها باید براساس برنامه غذایی تنظیم گردد.

بهترین نوع نان برای بیماران دیابتیک، نان سنگک است.

6)گروه چربی ها:

از مصرف چربی های حیوانی خودداری کنید و بیشتر از چربی های گیاهی که حاوی کلسترول هستند(مارگارین، روغن گیاهی (مثل روغن ذرت ،آفتاب گردان ،زیتون و سویا و…) استفاده کنید.

سس مایونزحتی المقدور استفاده نکنید.

مغزیجات، حاوی چربی هستند. مصرف مغزیجات (مانندگردو، فندوق، بادام و دیگر آجیل ها ) بلامانع است (بامحاسبه کالری).

مغزیجاتی استفاده کنید که شور نباشند.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
معرفی
دکتر محمود هادی زاده
دکتر محمود هادی زاده

دکتر هادی زاده علاوه بر داشتن مدرک فوق تخصصی اینترونشنال کاردیولوژی و فوق تخصصی فلبولوژی و درمان واریس، عضو کالج کاردیولوژی و انجمن قلب و عروق آمریکا بوده و مدارک بسیار زیاد دیگری نیز کسب نموده اند. این موضوع باعث شده ایشان را در جایگاه ممتاز و برتر در سطح کشور مطرح نماید. ایشان به عنوان بهترین متخصص واریس شناخته می شوند.

همه مقالات پزشکی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا