دکتر محمود هادی زاده

منو سایت

وارفارین

وارفارین یکی از داروهای پرمصرف وحساس پزشکی می باشد.

وارفارین ضد انعقادی قدرتمند ،از تشکیل لخته در عروق خونی و داخل قلب جلوگیری می کند. همچنین در صورتی که لخته خونی در داخل بدن وجود داشته باشد، وارفارین از پیشرفت آن جلوگیری می کند.

وارفارین

 

وارفارین با اثر خود برروی ویتامین K زمان لخته شدن خون را طولانی می کند و از این طریق از تشکیل لخته خون جلوگیری می نماید.

وارفارین در صورتی که لخته ای در عروق خونی یا حفرات قلب یا برروی دریچه های قلب وجود داشته باشد یادر برخی شرایط که احتمال تشکیل لخته زیاد است، تجویز می گردد.

قرصهای وارفارین 1 و 3 و 5 میلی گرمی بوده و مصرف آن بایستی با دقت فراوان وزیر نظر پزشک باشد.

وارفارین

 

البته قرصهای مورد مصرف در ایران، عمدتا 5 میلی گرمی می باشند.

بیمارانی که این دارو مصرف می کنند بایستی مکررا ً و بنا به صلاحدید پزشک خود، تحت آزمایش خون قرار گیرند ( آزمایش INR و PT ) تا مشخص شود که آیا زمان لخته شدن خون آنها در حد قابل قبول است یا خیر.

بنابراین دقت نمایید که میزان INR مورد نیاز هر بیمار را پزشک بدقت مشخص. و با آزمایشات مکرر، آنرا پایش می نماید و در این زمینه . بیماران بایستی همکاری کامل داشته و بموقع آزمایشات در خواست شده. را انجام و به پزشک معالج ارائه دهند.

بعبارت دیگر مصرف وارفارین نیاز به پایش و بررسی منظم دارد زیرا درصورتی که کمتر از حد نیاز مصرف شود .
باعث ایجاد لخته یا پیشرفت آن می شود و اگر بیش از اندازه مصرف شود. می تواند باعث خونریزی های مختلف (از خفیف تا بسیار شدید ) شود.

این پایش منظم عمدتا ًاز طریق اندازه گیری PT-INR خون صورت می پذیرد.

میزان INR (که نشان دهندۀ زمان انعقاد خون است) در افراد سالم حدود 1 بوده و برای بیماری های مختلف ،مقادیر متفاوتی از INR مورد نیاز است.

در بیماری که وارفارین مصرف می کند چه احتیاطاتی مورد نیاز است؟

وارفارین

 

با توجه به اینکه وارفارین باعث افزایش احتمال خونریزی می شود، احتیاطات زیر توصیه می شود:

1) حتی المقدور از مصرف داروهایی که باعث خونریزی می شوند خوددار ی کنید بویژه ایندومتاسین ، دیکلوفناک ، آسپرین ، پلاویکسو ایبوبروفن و… مگر با صلاحدید پرشک.

2) سعی کنید از برخورد شدید با اشیاء گوناگون و هر گونه تصادف جلوگیری کنید.
حتی المقدور از کار با اشیاء برنده مثل تیغ و يا چاقو و سوزن خودداری و در صورت نیاز به کار با آنها دقت فراوان در جلوگیری از بریدگی و جراحت داشته باشید.

3) آزمایشات PT-INR و سایر آزمایشات خود را بموقع انجام دهید.

وارفارین

 

4) هیچگونه دارویی را بدون توصیه پزشک اضافه یا کم نکنید چرا که ممکن است اثر زیادی بر وضعیت انعقاد خون شما داشته باشد.

5) اگر جراحت یا خونریزی کوچکی در اندامها و سطح بدن رخ داد ، بایک گاز خشک و تمیز آنرا بمدت طولانی فشار دهید تا خونریزی خاتمه یابد و اگر خونریزی ادامه یافت ، به پزشک مراجعه نمایید.

6) هر گونه عملی که باعث ایجاد خونریزی شود (دندانپزشکی ، عمل جراحی و…) در حین مصرف وارفارین ،بدون مجوز پزشک مربوطه ممنوع است .در این موارد حتما ً به پزشک معالج خود مراجعه فرمایید تا اقدامات لازم صورت پذیرد.

7) نام کلیه داروهایی که بهر دلیل مصرف می کنید را همواره همراه خود داشته باشید.

8) با توجه به آنکه مصرف مواد غذایی که دارای ویتامین K فراوان می باشند، می تواند باعث کاهش اثر وارفارین و ایجاد لخته شود ،برخی از غذاها بایستی با مقدار مشخص در هفته و تحت نظر پزشک مصرف شوند.

غذاهایی که ویتامین K فراوان دارند عبارتند از :

جگر ، گریپ فروت ، اغلب سبزیجات ، زردچوبه ، چای سبز و… لذا درمورد نوع مواد غذایی و میزان آن ،دستورات پزشک خود ار به دقت مراعات نمایید.

وارفارین

 

9) در صورت بروز درد شکمی (بویژه شدید)، ضربه به سر و صورت ،تصادفات شدید ، وجود استفراغ خونی ، خلط خونی ، کبودی شدید پوست ، سردردهای غیر طبیعی ، مدفوع سیاه یا خونی ، ادرار خونی و هر گونه حالت غیر طبیعی که با آن مواجه شدید ،حتما ًبه پزشک معالج خود اطلاع دهید.

10) در صورتی که در خانم ها ، خونریزیهای غیر طبیعی زنانه و یا افزایش شدید خونریزی در زمان قاعدگی رخ داد ،به پزشک معالج خود اطلاع دهند.

11) خانم هایی که قصد حاملگی دارند یاحامله هستند، حتما ًبه پزشک خود اطلاع دهند (وارفارین برای جنین مضر بوده و بایستی اقدامات لازم صورت پذیرد).

12) از مصرف الکل بشدت اجتناب نمایید.

13) سوابق دارویی و پزشکی و آزمایشات خود را جمع آوری و در پوشه ای همواره در دسترس داشته باشید.

14) بسیاری از بیماری های داخلی ،می تواند برروی زمان انعقاد خون اثر بگذارند ،لذا در صورتی که اختلالات داخلی بویژه مشکلات کبدی یا خونی دارید حتما ً اطلاع دهید.

15) در صورت سابقه تشنج یا اختلالات روانی حتما ً پزشک معالج را در جریان بگذارید.

16) اگر خونریزی معده روده یا… ، آنوریسم های آئورت و… دارید، حتما ًپزشک خود ار مطلع نمایید.

17) مقدار مصرف وارفارین که نتیجۀ آزمایش PT-INR مربوط به آن را در جدولی مشخص، ثبت نمایید.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
معرفی
دکتر محمود هادی زاده
دکتر محمود هادی زاده

دکتر هادی زاده علاوه بر داشتن مدرک فوق تخصصی اینترونشنال کاردیولوژی و فوق تخصصی فلبولوژی و درمان واریس، عضو کالج کاردیولوژی و انجمن قلب و عروق آمریکا بوده و مدارک بسیار زیاد دیگری نیز کسب نموده اند. این موضوع باعث شده ایشان را در جایگاه ممتاز و برتر در سطح کشور مطرح نماید. ایشان به عنوان بهترین متخصص واریس شناخته می شوند.

همه مقالات پزشکی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا