دکتر محمود هادی زاده

منو سایت

سنگ کلیه (قسمت دوم)

سنگ کلیه (قسمت دوم)

چه عواملی زمینه ساز بروز سنگ های کلیه هستند؟
دراین زمینه، مطالب زیادی قابل ذکراست که درزیربه پاره ای ازاین عوامل اشاره می نمائیم:

1. کم تحرکی:کم تحرکی که مثلا در هنگام بیماری یا ناتوانی رخ می دهد میتواند سسب برداشت کلسیم بیشتری از استخوانهاشده ومیزان کلسیم درخون شده ولذا غلظت کلسیم در ادرار نیزافزایش می یابد.
2. پر کاری پاراتیرویید:پرکاری پاراتیرویید اولیه سبب افزایش دفع کلسیم می شود بیشتر افرادی که بیماری غدد درون ریز دارند مبتلا به سنگ کلیه می شوند. در عین حال این اختلال دربین علل ایجادسنگ کلیه، شایع نبوده و تنها5%موارد سنگ های کلسیمی را در بر می گیرد.
3. اسیدوز توبولی کلیه:این اختلال درحقیقت در اثر نقص در تولید آمونیاک به وسیله کلیه ایجادوسبب افزایش دفع کلسیم (توسط کلیه)  میشود.
4. مصرف زیاد نمک:براساس مطالعات گوناگون، مصرف زیاد نمک ، باعث افزایش دفع کلسیم در ادرار می گرددکه به تبع آن ، افزایش ایجاد سنگهای کلیوی رخ می دهد.
5. افزایش کلسیم ادرار با علت ناشناخته:دراین حالت که گاهی مشاهده می شود،برخی افراد حتی با مصرف رژیم غذایی کم کلسیم نیز به دلایل ناشناخته روزانه تا 500 میلی گرم کلسیم دفع می کنند که همین افزایش دفع کلسیم باعث سنگ سازی می گردد.
6. افزایش اگزالات ادرار:حدود نیمی از سنگ های کلسیمی به این ترکیب (اگزالات) متصل می شوند. اگزالات به طور طبیعی تنها در چند ماده غذایی وجود دارد ودسترسی بدن به اگزالات به میزان جذب ودفع آن بستگی دارد که در همه ی افراد این نسبت یکسان نیست مطالعات انجام شده بر روی افراد سالم داوطلب نشان داده است که در مورد تمام غذاها همچنان که اگزالات غذا افزایش می یابد دفع اگزالات ادراری به همان نسبت بالا نمیرود. هشت ماده غذایی وجوددارند که بویژه سبب افزایش دفع ادراری اگزالات میشوند. این مواد غذایی عبارتند از: اسفناج,ریواس,چغندر,آجیل,شکلات,چای,سبوس گندم و توت فرنگی.
بطور طبیعی مقداراسید اگزالیک دفع شده در ادرار نباید بیشتر 10-40میلی گرم در ۲۴ ساعت باشد تنها 10% این میزان از رژیم غذایی حاصل میشود وبقیه آن حاصل سوخت وساز داخلی است.
7. فیبر غذایی:افزایش فیبر غذایی سبب کاهش عوامل خطر تشکیل سنگ به خصوص سنگ های کلسیمی میشود.
8. پرتئین حیوانی:رژیم غذایی پر پروتیین همراه با افزایش دفع کلسیم اگزالات واورات است.
در واقع مصرف زیاد پرتئین حیوانی سبب افزایش دفع کلسیم میشود لذابرخی محققان رژیم های غذایی گیاهی را به افراد مستعد ابتلا به سنگ های کلیه توصیه می کنند.
پیشگیری از سنگهای کلیوی:
محدویت سدیم به2تا4 گرم در روز
غذاهای حاوی اگزالات(اسفناج,ریواس,چغندر,آجیل,شکلات,چای,سبوس گندم وتوت فرنگی)محدود شود.ِدر طی روز مصرف مایعات هر 1تا2 ساعت وقبل از خواب دو لیوان بنوشند.
مراقبت در منزل:
مصرف مایعات فراوان
داشتن تحرک لازم
هر دوماه یکبار تا یکسال کشت ادرار
محدود کردن پروتیین به 60 گرم در روز
پیگیری درمان ومراجعه منظم به پزشک .

جهت کسب اطلاعات کاملتر می توانید باتلفنهای کلینیک فوق تخصصی دکتر هادی زاده
۵و ۳۲۲۴۲۱۶۴     _     ۰۳۱
تماس گرفته ویااطلاعات لازم رااز طریق آدرسهای زیر بدست آورید:
Www.doctorhadizadeh.ir

Www.doctorhadizade.com

Www.varisiran.ir

Www.varisesfahan.ir

https://instagram.com/_u/dr.mahmoudhadizadeh

https://t.me/drhadizadeh

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
معرفی
دکتر محمود هادی زاده
دکتر محمود هادی زاده

دکتر هادی زاده علاوه بر داشتن مدرک فوق تخصصی اینترونشنال کاردیولوژی و فوق تخصصی فلبولوژی و درمان واریس، عضو کالج کاردیولوژی و انجمن قلب و عروق آمریکا بوده و مدارک بسیار زیاد دیگری نیز کسب نموده اند. این موضوع باعث شده ایشان را در جایگاه ممتاز و برتر در سطح کشور مطرح نماید. ایشان به عنوان بهترین متخصص واریس شناخته می شوند.

همه مقالات پزشکی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا