جستجو

تغذیه مناسب بیماران دیابتی

تغذیه مناسب بیماران دیابتی
فوریه 2, 2016

یکی از نکات مهم در کنترل قند خون مصرف صحیح مواد غذایی و تغذیه مناسب بیماران دیابتی است که میتواند قند خون را تا حد زیادی کنترل کند.

تغذیه مناسب بیماران دیابتی

گروه های غذایی شامل مواد زیر میباشند:

۱) گروه سبزیجات

۲) گروه میوه جات

۳) گروه لبنیات

۴) گروه گوشت و مواد پروتیینی

۵) گروه غلات و مواد نشاسته ای

۶) گروه چربی ها

در ادامه به چگونگی مصرف هر یک از مواد فوق در افراد دیابتی می پردازیم.

۱) گروه سبزیجات:

انواع سبزیجات ،با داشتن فیبر زیاد، از بالا رفتن بیش از حد قند خون پس از صرف غذا جلوگیری می کنند.

توصیه می شود که هر روز از سبزیجات خام و پخته استفاده نمایید.

افزودن سیر و پیاز در غذاها، توصیه می شود.

بهتراست سبزی ها سریعا ً پخته شده و در کمی آب جوشانده شوند.

به سبزی پخته شده، کره یا مارگارین استفاده نکنید.

۲) گروه میوه جات:

مصرف میوه با پوست توصیه می شود چرا که از یبوست نیز جلوگیری می نماید.

میوه را بصورت تازه مصرف کنید، از مصرف کمپوت، مربا میوه پخته بپرهیزید.

بهتر است بجای آبمیوه از میوه بصورت کامل استفاده کنید.

میوه های خشک باید بمیزان اندکی مصرف شوند چرا که مقادیر زیادی قند می باشند.

بدلیل آنکه انگور دارای میزان زیادی قند می باشد،نبایستی به مقدار زیاد مصرف شوند.

از میوه های شیرین ، حداکثر یکبار در روز استفاده کنید.

۳) گروه لبنیات:

لبنیات (شامل شیر، پنیر، ماست، کشک و…) باید بصورت مداوم مصرف و در غذاهای اصلی گنجانده شوند.

توصیه می شود از شیروماست کم چرب (۱درصد چربی) استفاده کنید.

اگر شیر کم چرب در اختیار ندارند، میتوانید شیر را جوشانده و چربی روی آن را جدا کنید.

۴) گروه گوشت و مواد پروتئینی:

بهتر است گوشت کم چرب یا بدون چربی مصرف شوند.

توصیه می شود از گوشت سفید (مرغ، ماهی، میگو) بجای گوشت قرمز استفاده شود.

از فراورده های گوشتی (نظیر سوسیس، کالباس و همبرگر در کمترین مقدار ممکن استفاده کنید (بدلیل داشتن چربی زیاد و مواد افزودنی)

روشهایی مانند کباب کردن، تفت دادن و بخارپز کردن برای گوشت ها بهترند.

۵) گروه غلات و مواد نشاسته ای:

توصیه می شود مواد نشاسته ای با روغن زیاد (سیب زمینی سرخ شده، چیپس سیب زمینی یا ذرت)

دقت کنید که مواد غذایی با قندهای ساده (مثل شیرینی، شکلات، ژله، آبنبات، عسل، شربت و…) بسرعت در بدن قند خون را افزایش می دهند، (باید از خوردن آنها پرهیز کرد)

غذاهای نشاسته ای (غلات مثل نان ،برنج، ماکارانی و سیب زمینی) قند زیادی دارد و مصرف آنها باید براساس برنامه غذایی تنظیم گردد.

بهترین نوع نان برای بیماران دیابتیک، نان سنگک است.

۶)گروه چربی ها:

از مصرف چربی های حیوانی خودداری کنید و بیشتر از چربی های گیاهی که حاوی کلسترول هستند(مارگارین، روغن گیاهی (مثل روغن ذرت ،آفتاب گردان ،زیتون و سویا و…) استفاده کنید.

سس مایونزحتی المقدور استفاده نکنید.

مغزیجات، حاوی چربی هستند. مصرف مغزیجات (مانندگردو، فندوق، بادام و دیگر آجیل ها ) بلامانع است (بامحاسبه کالری).

مغزیجاتی استفاده کنید که شور نباشند.

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید:
balatarin cloob Donbaler viwio Donbaleh Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg yahoo Technorati delicious

دکتر محمود هادی زاده

فلوشیپ فوق تخصصی اینترونشنال کاردیولوژی (بالون آنژیوپلاستی)، دوره فوق تخصصی (تکمیلی) نارسایی قلب، درمان واریس و بیماری های عروقی، بورد تخصصی قلب و عروق – فشارخون، عضو انجمن قلب امریکا و عضو انجمن نارسایی قلب اروپا

دیگر مطالب

ارسال نظر